De app

We tellen langzaam af naar het ARC Heitingatoernooi. Deze week deel 2 van vierdelige verhalenreeks. 

Door Nick Bouwman – Ook in deze aflevering weer een nadere kennismaking met twee van de acht commissieleden. Ditmaal zijn dat de gebroeders Swerissen. Daarnaast zoemen we in op de tweede toernooi dag. Met de apotheose van U12 Youny Talent Tournament en de strijd tussen onder 12 en 13 teams. 

We stellen je voor aan  

Zoals gezegd de kennismaking met de gebroeders Swerissen. Ook zij kregen weer dezelfde vragen.  

Stel je even voor en vertel wat iedereen van jou moet weten
Mijn naam is Rogier Swerissen, ben 36 jaar en vanaf mijn 4e lid van ARC. Ik ben vader van Ole (6) en Joona (3). Ik speel al jaren in het (ondertussen) 8e en Ole speelt bij de puppies. Joona kan niet wachten om ook zijn opwachting te maken. 

Wat is je taak in Heitingacommissie?
Het Young Talent Tournament met de verschillende BVO-teams mag ik mede organiseren en zorgen dat alles geregeld is.  

Wat drijft je om in deze commissie te zitten?
Ik heb al een flink aantal jaar mogen aanschouwen hoe mijn broer Stephan (ondertussen voorzitter van het Heitinga toernooi) met veel passie en plezier dit geweldige toernooi heeft georganiseerd en wilde hierin graag mijn steentje bijdragen. Waar ik een aantal jaar onderdeel ben geweest van het sfeerteam en met name voor de oudere leden wat heb mogen organiseren wilde ik mij graag meer richten op een onderdeel binnen de club waar mijn kinderen lol aan kunnen beleven wat heeft geresulteerd in mijn rol binnen het Heitinga toernooi. 

Wanneer is voor jou het toernooi geslaagd?
Als alle spelertjes, begeleiders, vrijwilligers en supporters met een fijn gevoel naar huis gaan en later aan vriendjes en familie vertellen wat voor leuke dag ze hebben gehad en zien wat voor leuke club ARC is.  

Wat is je mooiste ervaring van de tijd dat je in commissie zit?
De saamhorigheid binnen de organisatie en te zien hoe veel tijd, inzet en passie er in de organisatie zit van het toernooi.  

Heb je toekomstvisioen voor nog komende edities?
Doorbouwen op hetgeen dat er sinds de eerste editie is voortgezet en iedere editie weer een beetje beter maken waarbij lol, plezier en sportiviteit de boventoon voeren.  

Stel je even voor en vertel wat iedereen van jou moet weten
Ik ben Stephan Swerissen, 38 jaar oud, woonachtig in Beerendrecht, getrouwd met Pascalle en vader van Milan en Lot. Ik voetbal zelf al een jaar of 32 bij s.v. ARC. Nu nog steeds in het mooie ARC8. Ik ben trainer van de JO8-1, waar Milan in voetbalt en ik mag 1 keer per jaar de Voetbalquiz organiseren. Maar de reden dat ik in deze rubriek zit komt omdat ik voorzitter van het ARC-Heitingatoernooi ben. 

Wat is je taak in Heitingacommissie?
Als voorzitter ben ik degene die de grote lijnen bewaakt. Vanzelfsprekend horen daar typische voorzitterstaken bij. Zo ben ik het aanspreekpunt richting ARC en degene die de vergadering in goede banen probeert te leiden. Maar dat is allemaal dienend, want onze organisatie is op basis van gelijkwaardigheid. Ook ik heb mijn aandachtsgebieden zoals de vormgeving van doekwerk en inrichting van het complex, contacten met de clubs, de gemeentelijke vergunningen, bokalen, entertainment en EHBO. Zoals je ziet, er zit niet echt een lijn in.  

Wat drijft je om in deze commissie te zitten?
Ooit was dat omdat het gewoon een heel gaaf groot evenement bij mijn eigen vereniging was, toen werd het belangrijk om het toernooi voort te laten bestaan en nu is het zover dat mijn eigen zoon er speelt. De trots op mijn eigen vereniging die het grootste en leukste toernooi van Nederland huisvest is altijd gebleven. Dat is toch geweldig? De slogan van het toernooi is “Iedereen is een winnaar”. Of je nu hoog of laag speelt, iedereen doet er net zoveel toe. Dat uitdragen, dat blijft geweldig. 

Wanneer is voor jou het toernooi geslaagd?

Als we 2.000 lachende pupillen en hun aanhang een geweldige dag hebben kunnen bezorgen. Dat er voor iedereen iets is geweest dat het een fantastisch toernooi maakte. Ook voor al onze vrijwilligers, die een fijne dag of dagen hebben gehad. Dat ARC voor hen voelde als een vereniging waar je graag bij wilt horen en iets voor terug wil doen.  Voor deze editie hebben we natuurlijk groter uitgepakt met de (inter)nationale topteams. Hoe gaaf is het dat je bij ARC in Alphen aan den Rijn zo’n geweldig rijtje clubs aanwezig krijgt? Je moet er toch bij zijn als deze toppers van de toekomst tegen elkaar spelen?! 

Wat is j mooiste ervaring van de tijd dat je in commissie zit?
Op de zaterdag de kleinste kinderen keuzestress zien hebben tussen de luchtkussens en hun voetbalwedstrijd. De blijdschap en trots van een kind bij het ontvangen van hun eigen medaille. Een meisje dat in haar eigen wereld lekker een broodje zit te smeren. De G-spelers die bij een gescoord doelpunt elkaar om de nek vliegen. Vrienden van John Heitinga die heel Europa afreizen en bij ons zichzelf afvragen “Wat is dit joh, wat een toernooi!”. Een zusje dat vraagt of ze morgen nog een keer gaan. Een vader die terugkomt lopen om ons speciaal te bedanken. De vrijwilliger die er toch weer is, ook al dacht hij het niet te halen. Mijn eigen gezin, familie en vrienden, die rondlopen op het toernooi en helpen aan de ontvangsttafel, de lunchtent of bij de op- en afbouw. En dan ben ik er nog niet. Zoals je leest, het is één lange rij aan mooie momenten. 

Heb je toekomstvisioen voor nog komende edities?
Dat we het toernooi ook in de toekomst weer mogen blijven organiseren op een manier waarbij onze club een plek is waar haar leden en gasten graag komen. Dat we de trots van ARC uit mogen dragen en overgeven aan onze pupillen en hun ouders. 

Speeldag 2 donderdag 18 mei 

Wanneer woensdagavond de kruitdampen van de eerste speeldag van het U12YTT zijn opgetrokken wordt het programma gemaakt voor de donderdag. Er zullen eerst kwartfinales, daarna natuurlijk halve finales en dan de grote finale. Natuurlijk kijk je daar enorm naar uit. 

Maar er is meer. Zegersloot zal volstromen met O12 en )13 teams uit het hele land en natuurlijk ook de teams uit die leeftijdscategorie van ARC. Je kan de volgende teams aan het werk gaan zien:  

 Alliance’22 JO13-3, Alphense Boys JO13-2, ARC JO13-1, ARC JO13-2JM, ARC JO13-3, ARC JO13-4, ARC JO13-5, ARC JO13-6, ARC JO13-7, ARC JO13-8, Blauw Zwart JO13-1, Floreant JO13-1JM, HVV JO13-3, PVCV JO13-3, Quick Boys JO13-2, rkvv Meerburg JO13-2, sv DIOS JO13-3, sv DONK JO13-1, Vooschoten’97 JO13-6 en Woubrugge JO13-1 bij de O13 

AFC JO12-1, Alliance’22 JO12-4, Alphia JO12-1, ARC JO12-1, ARC JO12-2, ARC JO12-3, ARC JO12-4, ARC JO12-5, ARC JO12-6, Concordia JO12-3, FC Rijnvogels JO12-1, Hazerswoudse Boys JO12-2, Oranje Wit JO12-4, SCPB’22 JO12-1, sv BSM JO12-2, TOGB JO12-6, vv Capelle JO12-1, vv Noordwijk JO12-1, vv SJC JO12-1 en vv Verburch JO12-2 bij de JO12.

Natuurlijk kunnen al deze voetballertjes zich gaan uitleven in het funpark en genieten van een smakelijke lunch in de lunchtent. Ik aan een tweetal deelnemers gevraagd wat ze zich voorstellen van het ARC Heitingatoernooi. De eerste is Aleksander Willering, hij speelt in de JO12-5 links oh het middenveld en hard schieten noemt hij als zijn specialiteit. Inmiddels heeft hij al een jaar ‘Heitinga-ervaring’. Aleksander: “Ik vond het de vorige keer heel erg leuk. Vooral de wedstrijdjes spelen. Ik ben ook wel even gaan kijken op het funpark, maar het gaat mij om het voetbal. Vorige jaar zijn we 3e geworden en ik wil dit jaar wel winnen of de sportiviteitsprijs halen. Alleen hebben wij misschien niet genoeg spelers en doen we dan niet mee.” (‘Ik weet zeker dat er voor elke ARCer een plek is’ laat ik hem weten) Dat Aleksander ook een lunch krijgt vindt hij leuk, maar niet meer dan dat: “Ik neem altijd mijn brood van thuis mee en dat is ook goed.” Een nuchtere jongen die Alexsander. Dat hij kennis van zaken heeft van voetbal is wel duidelijk: hij weet dat John Heitinga ooit bij ARC speelde en dat hij nu trainer van AJAX is. Veel plezier Aleksander op 18 mei! 

Wie Aleksander missichen wel tegenkomt is het team van BSM JO12-2. Deze ploeg is een van de 20 O12 teams die in actie gaan komen. Deze mannen zijn ervaren ‘Heitingagangers’ en zijn er al voor de derde maal. Ik sprak met hun teammanager Robin Koelmeijer en die heeft, als ik hem bel, de loftrompet bij zich. Robin: “Wij doen elk jaar heel veel moeite om er weer bij te zijn. Dit toernooi is een absolute belevenis. Het is van A tot Z fantastisch georganiseerd. Neem alleen de ontvangst al: hartelijk en met lekker muziekje. Dan ben je een aantal spelers direct kwijt als ze dat funpark zien en ook het voetbal loopt op rolletjes. Vorig jaar wonnen we en op dat podium staan vergeten die jongens nooit. We komen ook dit jaar weer voor de winst. Het is een speciaal groepje spelers, allemaal karaktertjes die technisch niet top zijn, maar een heel hechte teamband compenseert alles.” Wat mooi te horen hoe ons ARC Heitingatoernooi gewaardeerd en beleefd wordt. Voor nu al een fijne dag de 18e en zet hem op BSM JO12-2! 

Ook dag 2 mag je dus niet missen. Zet ook een kruis in je agenda voor 18 mei. Niets anders plannen en natuurlijk kun je je ook nog aanmelden als vrijwilliger. Dat wordt gewaardeerd. Open dus deze link   https://arc-heitingatoernooi.nl/vrijwilligers en meld je aan. 

Tot volgende week: dan weer een kijkje in het Heitingaleven van twee organisatoren en meer info over dag 3.  

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *