De app

Het toernooi

3 dagen

1900 kinderen

166 teams

300 vrijwilligers

Gratis deelname

Het toernooi

Het ARC-Heitingatoernooi bestaat sinds 2005 en we organiseren in 2023 de 16e editie.
De opzet is in grote lijnen altijd gelijk gebleven: Beginnend op Hemelvaartsdag vindt bij sv ARC op sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn traditiegetrouw het driedaagse ARC-Heitingatoernooi plaats voor de JO13 t/m JO8 pupillen voetbalteams. Sinds editie 14 is er ook een poule voor MO11 teams.

Het motto van het toernooi is: Iedereen is een winnaar. Het maak niet uit of je in het eerste team of in een lager team zit. Elke speler, elk team verdient en krijgt dezelfde aandacht en mogelijkheden. Denk dan aan een teambegeleider voor bezoekende teams en een gezonde lunch voor alle spelers en begeleiders.

Maar het gaat nog verder. Het toernooi staat ook bekend om het enorme funpark vol luchtkussens, entertainment over het hele complex, scheidsrechters uit de eredivisie, een unieke toernooiapp, live-scores tijdens de wedstrijden en natuurlijk John Heitinga, die als voormalig ARC-er aan het toernooi verbonden is. Meegereisde supporters en broertjes of zusjes hoeven zich dus ook zeker niet te vervelen.


Een belangrijk onderdeel is dat het toernooi voor alle teams gratis is. Zo is deelname écht voor iedereen mogelijk. Dat is natuurlijk alleen maar mogelijk vanwege alle betrokken sponsoren, die we daarvoor oneindig dankbaar zijn.

We zijn er trots op dat het toernooi, met 175 teams, zich het grootste pupillentoernooi van Europa kan noemen. Verspreid over de drie dagen zullen meer dan 1.800 (!) spelers met hun familie, kennissen en andere aanwezige voetballiefhebbers genieten van een toernooi dat veel verder gaat dan alleen een partijtje voetballen.

We nodigen dan ook iedereen uit om dit feest ieder jaar met ons mee te vieren.

Nieuws

Vrijwilligersfoto’s

Tijdens het ARC-Heitingatoernooi zijn er foto’s gemaakt van onze trouwe vrijwilligers. Benieuwd of je erbij staat?

Lees meer

Teamfoto’s

Op alle toernooidagen zijn teamfoto’s gemaakt van alle teams. Benieuwd naar jouw foto? Bekijk ze hier

Lees meer

Je moet het beleven en ervaren

Voor de website van ARC schrijft Nick Bouman wekelijks over alles wat zich afspeelt binnen de club. Dit schreef hij over het ARC-Heitingatoernooi.

Lees meer

ARC-Heitingatoernooi haalt Bart Heuvingh (AZ) naar Alphen a/d Rijn!

Gaat het om de prestatie of de ontwikkeling? Bart Heuvingh, Topsportbegeleider bij AZ, deelt zijn visie op hoe presteren op de korte termijn en ontwikkelen …

Lees meer

Schrijf je in als vrijwilliger!

Schrijf je in als vrijwilliger!   Op 8 mei begint het alweer: het ARC-Heitingatoernooi 2024. En zoals elk jaar kan het toernooi niet zonder de …

Lees meer

Het ARC-Heitingatoernooi vindt zichzelf opnieuw uit

Vorig jaar werd het ARC-Heitingatoernooi uitgebreid met een extra dag omdat er 16 profclubs deelnamen aan het nieuw opgezette Young Talent Tournament. Uit de evaluatie …

Lees meer

Met plezier smullen

De Dikke Van Dale is het meest toonaangevende woordenboek in Nederland. Wanneer je daar het woord ‘plezier’ opzoekt lees je als betekenis ‘aangenaam gevoel’, ‘iets …

Lees meer

Ook sponsor worden?

Sport en sponsoring zijn tegenwoordig niet meer los van elkaar te denken. Sport staat voor ontspanning, presteren, plezier, een goede gezondheid en samenwerking. Allemaal zaken waar bedrijven graag mee geassocieerd willen worden. Een logisch gevolg is dan ook: sponsoring!