De app

U12 Young Talent Tournament

3 dagen

1900 kinderen

166 teams

300 vrijwilligers

Gratis deelname

U12 Young Talent Tournament

De afgelopen 2 jaar was het U12 Young Talent Tournament een onderdeel van het ARC-Heitingatoernooi.

Het toernooi is uniek in zijn opzet:

Op de eerste dag spelen de teams tegen elkaar in 4 poules van 4 teams. Een team speelt twee keer tegen elk team, dus 6 wedstrijden in totaal. Elke wedstrijd duurt 20 minuten, zonder rustpauze.
Op de tweede dag spelen de teams de ‘Final Stage’. De nummers 1 en 2 van elke poule gaan door naar de kwartfinales voor de plaatsen 1 t/m 8. De nummers 3 en 4 gaan naar de kwartfinales voor de plaatsen 9 t/m 16. De winnaars van de kwart- en halve finales gaan door naar de grote finale. De verliezers van de kwart- en halve finales spelen tegen elkaar om de eindrangschikking te bereiken. Op deze dag duurt elke wedstrijd 30 minuten, met een rustpauze van 5 minuten.
De teams verblijven een hotel met weinig reistijd naar het sportcomplex. Op beide dagen zijn er gediplomeerde (sommige FIFA-gelicentieerde) scheidsrechters en worden de wedstrijden gespeeld volgens de algemene regels van de KNVB, met uitzondering van de regels die door het toernooi worden gesteld. De organisatie zorgt voor beide dagen voor eten/drinken (samengesteld in samenwerking met Ajax Facility Management) en lokaal vervoer wordt door de organisatie geregeld. Alle teams hebben een eigen kleedkamer (met sleutel) en een vaste gids die de Engelse taal goed beheerst.
 

Zodra er meer bekend is over 2025 vind je dat hier.