166 teams

300 vrijwilligers

Gratis deelname

• Het ARC-Heitingatoernooi staat voor sportiviteit en vooral plezier. En dus is er respect voor iedereen in de meest brede zin van het woord.
  • De organisatie gaat ervan uit dat toeschouwers/ouders/supporters er in de eerste plaats zijn om een team aan te moedigen. Mocht men zich naar het oordeel van de organisatie in woord en gebaar negatief gedragen jegens de tegenstander, de arbitrage of anderszins, dan zal het team waartoe deze toeschouwers/ouders/ supporters behoren uit de competitie worden genomen.
  • De wedstrijden worden gespeeld volgens de algemeen geldende spelregels van de KNVB.
  • De wedstrijdduur tijdens de poulewedstrijden en finalewedstrijden is 1 x 17 minuten per wedstrijd. Er wordt niet van speelhelft gewisseld. Het eerstgenoemde team mag aftrappen.
  • Op het toernooi spelen we in de volgende spelopzet: JO12 & JO11: 8 tegen 8 (half veld), JO10, JO9, JO8: 6 tegen 6 (kwart veld).
  • Tijdens het toernooi wordt er gewerkt met een centrale tijdwaarneming. Deze is bindend zodat wedstrijden niet uitlopen. Alleen een reeds toegekende strafschop mag nog worden genomen.
  • Ieder team is er zelf verantwoordelijk voor dat men op tijd – en bij het juiste veld – voor een wedstrijd aanwezig is. Als men zich binnen twee minuten nadat de wedstrijd officieel had moeten beginnen alsnog bij de scheidsrechter meldt, dan mag deze de wedstrijd laten spelen. De scheidsrechter houdt in dat geval zelf de extra tijd bij die ná het centraal gegeven eindsignaal nog dient te worden gespeeld. (Na afloop dient het veld extra snel ontruimd te worden, aangezien de daaropvolgende wedstrijd dan binnen één minuut dient te beginnen!) Een team dat zich méér dan 2 minuten te laat voor een wedstrijd bij de scheidsrechter meldt, heeft de wedstrijd reglementair met 0-3 verloren.
  • Puntentelling: 3 punten voor een overwinning, 1 bij gelijkspel, 0 bij verlies
  • Voor een plaats op de ranglijst in de poule gelden achtereenvolgens:
    • het aantal punten
    • het doelsaldo
    • het aantal gescoorde doelpunten
    • het onderlinge resultaat van de ploegen die gelijk geëindigd zijn
  • Als er dan nog altijd ploegen zijn die exact gelijk staan, dan worden er strafschoppen genomen. Eerst een serie van drie strafschoppen, om en om te nemen door drie verschillende spelers. Indien hierna nog geen beslissing is gevallen, worden er om en om strafschoppen genomen. Eerst door spelers die in de eerste serie nog geen strafschop hebben genomen en eventueel daarna weer de spelers uit de eerste serie tot er een beslissing is gevallen.
  • Alleen bij wedstrijden om de 1e/2e plaats worden er vijf strafschoppen genomen.
  • De strafschopbepalingen gelden ook als er bij de finalewedstrijden na de reguliere speeltijd geen beslissing is gevallen. Er wordt dus NIET verlengd.