De app

Door Nick Bouman – Vandaag aflevering 1 van een ‘vierluik’ over het grootste en mooiste jeugdvoetbaltoernooi dat Nederland kent; het ARC Heitingatoernooi. In elke aflevering stellen we twee van de 8 organisatoren voor en belichten we een speeldag.

In deze eerste aflevering leer je Inge Kranenburg en Michel Groenendijk, in het dagelijks leven een heus stel en ouders van Nikki. Daarnaast alles over dag 1 waarop een begin wordt gemaakt met het U12 Young Talent Tournament.

Wij stellen je voor aan
In dit item dus vier weken lang een nadere kennismaking met steeds twee leden van het organisatiecomite. Zij krijgen allemaal dezelfde vragen voorgelegd. Ze stellen zich voor, vertellen over hun taak binnen de commissie, wat hen drijft om dit te doen; wanneer het toernooi voor hen geslaagd is, hun mooiste heitinga-ervaring en tot slot een visoen voor de toekomst wat betreft dit toernooi. Michel en Inge bijten zoals gezegd het spits af:

Ik ben Michel Groenendijk. De meeste zullen mij wel kennen maar zo niet hier een korte info. Al vele jaren lid van deze mooie club, zeer betrokken bij het meiden voetbal, mede door mijn dochter Nikki en m’n vriendin Inge Kranenburg. Verder mag ik graag wat klussen uitvoeren op de club en is er een feest om bij het Sfeerteam te zitten. Ik heb natuurlijk tijd genoeg om ook nog de veterinnen te trainen, en dat gaat steeds beter, dit seizoen gaan we kampioen worden !

Mijn taak bij het Heitinga toernooi:
Ik mag de gehele opbouw van het toernooi verzorgen, dus van vlaggen ophangen, hekken plaatsen, sponsor doeken ophangen, het organisatie dorp vormgeven , elektra over het gehele complex,funpark, lunchtent, parkeerbeleid en zo kan ik nog wel even doorgaan. En natuurlijk mag na het toernooi ook alles weer worden opgeruimd. Gelukkig hebben we voor zowel opbouw als afbouw voldoende enthousiaste vrijwilligers die willen helpen, uiteraard is na een dag werken een pilsje wel verdiend. Ook help ik Jurre om sponsors binnen te halen voor dit mooie toernooi, misschien is dit voor mij wel harder werken dan het hele opbouwen en afbouwen. Ik wil bij deze alle sponsors onwijs bedanken dat we dit met z’n allen kunnen realiseren voor alle kids.

Wat drijft mij
Als de dagen lopen zoals ze moeten lopen, is de zaterdag de mooiste dag, de laatste dag, alle blije gezichten van ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, alle kinderen die zo blij zijn op het toernooi, dat geeft echt heel veel voldoening. Ook het enthousiasme van alle vrijwilligers die roepen; volgend jaar weer! Daar doe je het toch voor

Wanneer is het toernooi geslaagd?
Als alle vrijwilligers en teams aanwezig zijn! De zon schijnt en iedereen een lach op z’n gezicht heeft! En natuurlijk de gevulde koeken van Henk.

Mooiste herinnering……
Heb ik nog niet, maar het gevoel na een jaar voorbereiding, alle vergaderingen, alle ideeën als dat er in 3 dagen uitkomt zoals je hoopt, dan is dat al iets moois

Toekomstvisioen?
Daar speelt Ajax , weet ik als Feyenoorder hahahaha. Ik heb geen visie, het komt zoals het komt. Al willen wij als organisatie wel steeds dingen anders doen of vernieuwend zijn, nooit hetzelfde neerzetten. Dat blijkt ook uit deze editie. We leggen de lat hoog voor onszelf, gelukkig maar, anders wordt het ook maar zo gewoon.

Bij Michel hoort Inge en hier zijn haar antwoorden op de vragen:
Ik ben Inge Kranenburg, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn en bij de club ARC. Samenwonend met Michel Groenendijk en moeder van dochter Nikki. Ook ben ik bestuurslid vrouwen- en meisjesvoetbal bij ARC en niet te vergeten fan van Feijenoord

Mijn taak in de Heitingacommissie
Samen met mijn broer, Niels Kranenburg, zijn wij het wedstrijdsecretariaat van de ARC-Heitingacommissie. Dit houdt in dat wij vooral veel werk achter de schermen verrichten; zo hebben wij contact met de bezoekende verenigingen en zorgen wij bijvoorbeeld voor de (wedstrijd)schema’s.

Wat drijft je om in deze commissie te zitten
Ik heb jarenlang geholpen als vrijwilliger in de lunchtent en bij de ontvangsttafel. Vooral het enthousiasme waarmee iedereen zich inzet tijdens deze dagen droegen eraan bij om ook de stap naar de organisatie te zetten toen daarnaar werd gevraagd.

Wanneer is voor jou het toernooi geslaagd
Wij, als wedstrijdsecretariaat, hebben altijd een ‘juichmoment’ zodra alle teams zich gemeld hebben ’s ochtends. De last-minute afzeggingen of no-shows zijn echt je nachtmerrie. Wanneer dan het eerste fluitsignaal klinkt en iedereen lekker aan het voetballen is ben ik gelukkig! Het toernooi is voor mij dan ook geslaagd wanneer iedereen (spelers, leiders, trainers, ouders, maar ook zeker de vrijwilligers) met een glimlach het als een mooie dag hebben ervaren

Je mooiste ervaring van de tijd dat je in commissie zit.
In mijn eerste 2 jaren in de organisatie kregen wij te maken met het Coronavirus; 2x volle bak in de voorbereidingen, maar uiteindelijk geen toernooi. Toen we vorig jaar dan eindelijk die 15e editie door konden laten gaan voelde je voor het eerst wat de energie van het toernooi met je doet.

Heb je toekomstvisioen voor nog komende edities?
Ik hoop vooral dat alle ARC-spelers nog heel lang het ARC-Heitingatoernooi mee mogen blijven maken als deelnemers! En….dat ook zij daarna als vrijwilliger verbonden blijven aan het toernooi. Zo zijn we allemaal winnaars 🙂

Speeldag 1 woensdag 17 mei
Het ARC Heitingatoernooi: altijd vernieuwend. Voor het eerst zijn er vier speeldagen en deze eerste dag staat geheel in het teken van het U12 Young Talent Tournament. Het toernooi begroet 16 nationale en internationale topclubs met hun allerbeste spelers onder 12 jaar. Ze zijn onderverdeeld in vier poules en zullen op die eerste dag tegen elke ploeg uit hun poule tweemaal spelen. In totaal speelt elke ploeg dus 6 wedstrijden van 20 minuten. De beste nummers 1 en 2 van die poules gan naar de Final Stage op 18 mei. Ongekend top jeugdvoetbal dus bij op Zegersloot.

Het toernooi is in samenwerking met Ajax Facility Management zeer professioneel georganiseerd. De teams zijn allemaal ondergebracht in het Van der Valk Hotel. Ze krijgen allemaal een eigen kleedkamer en een vaste gids die de teams optimal begeleid. Ook worden er voor alle deelnemers speciale sportmaaltijden geserveerd.

Natuurlijk worden de wedstrijden geleid door professione scheidsrechters, waarvan er een aantal ook een FIFA licentie heeft. Natuurlijk worden de algemene regels van de KNVB gehanteerd. Al het jeugdig talent wat aanwezig is kan dus bij dit toernooi vast snuffelen an het grote werk en wie weet kun je als toeschouwer in 2030 zeggen dat jij een speler die op het WK, wat dan gespeeld wordt, de sterren avn de hemel speelt in actie hebt gezien op het ARC Heitingatoernooi van 2023.
De wedstrijden van 17 mei zullen beginnen om 13.00 uur en dat wordt ongetwijfeld spectaculair en blokkeer nu vast in je agenda het ARC Heitinga toernooi.

O ja: Wil je zelf ook een rol spelen als vrijwilliger op het toernooi? Natuurlijk kan dat. Open deze link en schrijf je in. Kleine moeite en groot geluk voor jou tijdens het toernooi. Je zult voldoening hebben van de medewerking die je geeft.

Volgende week aflevering 2 met daarin nadere kennismaking met Vince Jansen en Michiel Voskuilen en meer informatie over de 18e mei, dat is dag 2 van het ARC heitingatoernooi waar we als club trots op zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *