De app

We tellen langzaam af naar het ARC Heitingatoernooi. Nog maar acht dagen te gaan en dan begint ARC Heitinga toernooi edite 16

In deze laatste aflevering nadere kennismaking met de laatste twee commissieleden. Dat zijn Jurre van Eijndhoven en Michiel Voskuilen. Ook laat ik trouwe sponsor Mart Koenekoop aan het woord. Daarnaast zoemen we in op de laatste toernooi dag. De zaterdag met de superenthousiaste JO8 en JO 9 teams en er is ook G voetbal. Je leert een tweetal ARC spelertjes kennen en ook bezoekende teams krijgen weer het woord.

Even voorstellen
De laatste twee organisatoren staan voor het voetlicht in deze bijdrage en we beginnen met Michiel:

Stel je even voor en vertel wat iedereen van jou moet weten
Michiel Voskuilen, inmiddels 38 jaar lid van sv ARC en als kind alle selecties doorlopen, van de F1 t/m ARC 1. Inmiddels zijn wij als gezin echteARC-ers. Speel zelf nog (beperkt) in ARC 3, mijn vrouw Angelique in veterinnen 2, mijn dochter Fenna in MO15-3 en mijn zoon Ties in JO11-1. Zelf ben ik afgelopen twee jaren trainer van de JO11-1 en daarvoor jaren bij de meiden samen met Michel Groenendijk.

Wat is je taak in de Heitingacommissie
Ruim 6 jaar geleden werd ik door Stephan gevraagd de Heitinga commissie in te stappen. Stephan ken ik sinds mijn 10e toen we naast elkaar op de camping in Zuid-Frankrijk kwamen te staan. Ik sta te boek als penningmeester van onze stichting. Daarnaast zit ik op de werving van vrijwilligers, zoals je weet een belangrijk onderdeel van het toernooi.

Wat drijft je om in de commissie te zitten
Belangrijkste drijfveer om in deze commissie te zitten is het trouwe ARC-er-schap. Met alle aanwezigen heb ik zoveel dingen gedaan, sportontmoeting, familiedag, in teamverband samen spelen, trainerschap, voetbalouder zijn, commissies bekleden, etc.

Wanneer is het toernooi voor jou geslaagd
Het komende toernooi is erg uitdagend. Vanwege YTT vind een toernooi in een toernooi plaats van alles wat daarbij komt kijken (hotels, vervoer, vermaak, eten, etc). Als er na het toernooi over ons wordt gesproken (in positieve zin uiteraard) is het voor mij geslaagd. Ik weet dat alle commissieleden er alles aan doen om dit te organiseren dus heb er erg veel zin in!

Je mooiste ervaring van de tijd dat je in de commissie zit.
Dat is lastig. Eigenlijk te veel om op te noemen

Heb je een toekomstvisioen voor de komende edities
Wil zelf eigenlijk nog niet teveel aan komende edities denken. Ook komende edities willen we weer verfrissend zijn, is het niet internationaal, dan wel op een andere manier op het toernooi.

Stel je even voor en vertel wat iedereen van jou moet weten
Ik ben Jurre van Eyndhoven en ben 36 jaar oud. In het dagelijks leven ben ik algemeen directeur bij SERA Business Design. In mijn vrije tijd mag ik graag padel spelen en ook mijn lieven dochter Loren, inmiddels al vier jaar is natuurlijk de mooiste hobby die er is en je hebt het een jaar druk met de organisatie van dit toernooi.

Wat is je taak in de Heitingacommissie
Sinds ik in de commissie zit houd ik me bezig met het werven van de sponsoren. Er is namelijk geld nodig om alles te realiseren. Ik werk in die taak prima samen met Michel Groenendijk. Het is echt bizar hoeveel bedrijven er willen sponsoren. Wat helemaal geweldig is dat John Heitinga zelf ook sponsoren van buiten alphen heeft aangebracht en ik wil ook Mart Koernekoop noemen. Hij heeft alle edities een sponsorbijdrage gegeven. Dat zijn unieke mensen.

Wat drijft je om in de commissie te zitten
Wat mij drijft is dat je dit doet voor al die 1900 voetballertjes, hun ouders broers en zussen en andere toeschouwers. Zij moeten plezier hebben en de dag van hun leven. Ik denk dan vooral aan de zaterdag wanneer de jonste deelnemers er zijn. Die gezichten als ze de dag beleven. Daar doe je het voor. Als organisatie zijn maken ons daar ondergeschikt aan. Wij doen ons ding. Het gaat om de deelnemers.

Wanneer is het toernooi voor jou geslaagd
Eigenlijk een heel simpel antwoord. Als iedereen het naar het zin heeft gehad en blij weggaat
Je mooiste ervaring van de tijd dat je in de commissie zit. Dat bekijk ik dan nu eventjes vanuit mijn taak als werver van sponsoren. Ik vind het werkelijk prachtig en bijzonder dat zoveel ondernemingen van binnen en buiten Alphen steun geven aan ons toernooi. Gun de organisatie het beste. Hele mooie maatschappelijke betrokkenheid is dat.

Heb je een toekomstvisioen voor de komende jaren
Nee, eigenlijk niet. Wat we hebben is prachtig. Punt uit!

Trouwe sponsor
Jurre sprak al over hem. Het is Mart Koenekoop, eigenaar van Timmerfabriek Koenekoop. Hij is een echte ARC-er die ook op de groene grasmat zijn sporen verdiend heeft. Sinds de oprichting van het toernooi is hij al sponsor. Ik vroeg hem naar het waarom, wat hij doet op de toernooi dagen en wat hem drijft. Mart: “Toen ruim 16 jaar geleden die 10 vaders met het idee voor het toernooi kwamen was ik direct heel enthousiast. Een geweldig idee en dat dit zo was heeft de tijd wel bewezen. Ik ben dus sponsor vanaf dan 1 en naast een financiele bijdrage heb ik ook wel masten geleverd en wat ander materiaal. De eerste acht of negen jaar liep ik elke dag als ‘lid van de scoutingscommissie’ langs de velden om de beste speler, beste doelman en meest sportieveteam te kiezen. Geweldig om te doen. De laatste jaren moet ik soms nog werken op de vrijdag en ben ik weleens weg. Dus jury zijn lukt dan niet meer. Ik heb wel mijn hart verpand aan het toernooi en probeer altijd even te komen. Maar sponsoren blijf ik. Het is een geweldige happening en ik gun de organisatie het beste. Toppers zijn het.”

Speeldag 4 zaterdag 20 mei
De zaterdag, slotdag van de vierdaagse happening, is altijd het strijdtoneel voor de allerjongsten. Vele JO8 en JO 9 teams gaan de strijd met elkaar aan en die deelnemertjes die voor het eerste kennismaken met de Heitinga Experience vallen van de ene verbazing in de andere. En dan is er op de 20e mei ook G-voetbal. Dat maakt alles compleet. Ik stel alle deelnemende teams even aan je voor:

JO9:
Alphia JO9-1, Alphia JO9-4, ARC JO9-1, ARC JO9-2, ARC JO9-3, ARC JO9-4, ARC JO9-5JM,
ARC JO9-6, ARC JO9-7, ARC JO9-8, ARC JO9-9JM, FC Almere JO9-1, FC Lisse JO9-3
FC Lisse JO9-5, FC VVC JO9-3. Oliveo JO9-1, ONA JO9-1, OSM’75 JO9-1, rksv DoCoS JO9-3
Rkvv Meerburg JO9-5JM, rkvv Meerburg JO9-6JM, Sportlust’46 JO9-1, sv BSM JO9-1
Sv DWO JO9-5, sv Hillegom JO9-1. Teylingen JO9-1, VEP JO9-1, vv Maarssen JO9-4
Vv Verburch JO9-1 en VVSB JO9-2

JO8:
AFC JO8-1, ARC JO8-1, ARC JO8-2, ARC JO8-3, ARC JO8-4, ARC JO8-5JM, ARC JO8-6, ARC JO8-7
ARC JO8-8, ARC JO8-9, DBN’22 JO8-2, DCV JO8-1, FC Delta Sports’95 JO8-1, FC Lisse JO8-4
FC VVC JO8-3, FC VVC JO8-4, OSM’75 JO8-3, RCL JO8-2JM, RCL JO8-3, RCL JO8-4, RVVH JO8-2
Sportclub Teuge JO8-2, sv Aarlanderveen JO8-1, sv Diemen JO8-1, sv Houten JO8-2
Teylingen JO8-1, vv Stolwijk JO8-1, vv Verburch JO8-1, VVSB JO8-1 en VVSB JO8-4

JG:

ARC, PCVC, Delta Sports ’95 (2 teams) Meerburg (2 teams) DVSU en EMM’21

In ARC JO9- speelt Sammy Duineveld, een enthousiaste knaap die pas sinds dit seizoen bij ARC speelt. De overstap naar onze mooie club deed zijn vader deze week besluiten om lid te worden van de businessclub met zijn restaurant ‘De Gelaarsde Kat’. En daar is zoonlief heel trots op. Ik spraak hem als hij zich vermaakt in Monkeytown en vertelt over mijn ervaringen bij ARC. Sammy: “Ik speel in de JO9-8 en dat is heel gezellig. We winnen en verliezen maar hebben altijd plezier. Ik heb al een paar trucjes geleerd en kan ook hard rennen. Deze week ben ik ook nog bij ARC geweest en was een toernooi met de BSO. Dat was heel leuk. Ik wil heel graag naar het Heitingatoernooi, want hij is trainer van AJAX. Ik weet niet wat er allemaal gaat gebeuren maar een teamgenootje zei dat het heel gaaf wordt.” Hij heeft er echt zin in die Sammy, die op De Meridiaan zit en heel graag buiten speelt. Als ik tot slot vraag wat zijn team gaat doen op het toernooi zegt hij: “We gaan gewoon winnen.”

Voor de JO8 jeugd is het ARC Heitingatoernooi natuurlijk nu nog een groot vraagteken. Na 20 mei hebben ook zij kennisgemaakt met deze ‘Experience’. Een van die nieuwkomers is Gijs Kruisman, speler van de JO8-7. Hij is best een beetje zenuwachtig voor zijn eerste media-optreden. Mij hij heeft een vlotte babbel en praat over zijn leuke team en zijn eigen kwaliteiten. En: hij ziet op 20 mei mogelijkheden. Gijs: “Ik voetbal al twee jaar bij ARC en ik ben gaan spelen omdat er veel vrienden van mij spelen hier. Het is leuk. We hebben een team dat veel scoort, goed kan overspelen en lummelen. Dat leren we van trainer Willem. Hij is echt goed. Ik speel of in de spits of op doel. Ik kan allebei de dingen goed.” Gijs leert elke dag veel op Het Mozaïek en vertelt dat hij graag pingpong speelt en met een pistooltje zachte pijltjes schiet. Mooie hobby’s. Hij vertelt ook dat hij in de vakantie in Bataviastad, Aviodome en het museum Het oude Raadhuis op Urk geweest is. Een cultureel mannetje dus. Hij weet precies wie Heitinga is en als ik hem vraag wat hij graag wil winnen dan weet hij het wel: “Ik win liever de sportiviteitsprijs en als ik moet kiezen voor speler of keeper van het toernooi dan liever de speler van het toernooi. Het zal vast leuk worden.” Gijs kijkt er naar uit en dat is terecht want iedereen weet dat dit het enige is wat echt gegarandeerd is op het ARC Heitingatoernooi. Veel plezier Gijs met je team.

Waarschijnlijk hebben alle gastteams van vrijdag het heel druk met de voorbereidingen voor het toernooi. Ze waren niet bereikbaar of wilden hun kaarten voor de borst houden. Dan is het vanaf nu aftellen naar volgende week woensdag. Tot slot van deze cyclus van vier verhalen laten we ook nog een van ‘The Founding Fathers’ aan het woord. De tien vaders die het bedachten en het toernooi ‘neerzetten’ en die basis was natuurlijk ‘goud’ voor de huidige groep organisatoren. Ik sprak Theo Roes en stelde hem een aantal vragen:

  1. Ben je trots op het feit dat na jullie vertrek het toernooi gecontinueerd is?
   Ja ben zeker trots dat het toernooi is gecontinueerd. Toen de 1e editie had plaatsgevonden was de beleving van; dan willen we weer doen en volgende editie weer iets beter of iets nieuws. Over eventuele opvolging hadden we niet eens over nagedacht, dat kwam pas naar voren vele edities later toen de eersten aangaven er te mee willen stoppen. Toen kwam het besef van, er staat iets moois en zou zonde zijn voor onze club als het hierbij zou ophouden te bestaan….

  1. Wat vind je van het internationale tintje?
   Tja, dat is toch de kers op de taart. Een niveau hoger toen wij begonnen en nog meer allure voor het toernooi en onze club. Alle credits naar de huidige commissie, chapeau!

  1. Ga je elk jaar kijken en ben je nog vrijwilliger?
   Niet elk jaar meer. Hett ook wel eens tijd voor iets anders aar als ik er ben dan in de vorm v vrijwilliger. Zoals een keer jury en vorig jaar als spel begeleider op de zaterdag. Dit jaar was het plannen dit weer te doen maar Helaas is mijn knie weer zo achteruitgegaan dat normaal lopen alweer een uitdaging aan het worden is

  1. Zo ja zie je dan je oude organisatiemaatjes nog?
   Ik zie sommigen nog regelmatig bij het 1e als die thuisspelen of bij de feestjes van het sfeerteam. Maar sommigen zijn niet meer actief bij de club doordat de kinderen zijn gestopt. Die zie ik sporadisch nog wel eens in Alphen.

En nu: op naar ARC Heitingatoernooi editie 16!

 Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *