De app

 

 

Gaat het om de prestatie of de ontwikkeling? Bart Heuvingh, Topsportbegeleider bij AZ, deelt zijn visie op hoe presteren op de korte termijn en ontwikkelen op de lange termijn zich tot elkaar verhouden.

Alles lijkt tegenwoordig te draaien om cijfers en prestaties. Een kind dat onvoldoendes haalt op school of niet in het selectieteam komt van zijn of haar sport, kan zich al snel een mislukking voelenen daardoor gedemotiveerd raken. Maar ook met het label ’talent’ of ‘slim’ kan een kind volledig vastlopen. Het staat voortdurend onder druk om zichzelf te bewijzen en wordt steeds banger om fouten te maken. 

Hoe kan je daar als jeugdtrainer (en ouder) mee omgaan en een positieve rol in spelen?

Om dat te ontdekken nodigen wij alle jeugdtrainers van ARC én die van de teams die het ARC-Heitingatoernooi bezoeken uit om gratis de inspiratiesessie van Bart Heuvingh bij te wonen op vrijdag 19 april 2024 in de kantine. De avond start in onze kantine om 20.00 uur en duurt ongeveer tot 21.30 uur. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen. 

Meld je hier aan. (een introducé meenemen is toegestaan)

Wie is Bart Heuvigh?

Bart Heuvingh is hoofd topsportbegeleiding bij AZ en studeerde bewegingswetenschappen aan de VU en psychologie aan de UvA. Hij neemt je tijdens de avond mee in zijn ‘open hand-methode’. Daarmee hielp hij al vele sporters, studenten, docenten, ouders, werknemers en managers om een nieuwe mindset aan te leren: een groeimindset. Dat doe je door af te stappen van negatieve gedachten als ‘ik leer het nooit’ en ‘ik ben gewoon niet goed genoeg’ en te gaan vertrouwen op je eigen leervermogen. En door falen te gaan zien als een momentopname waar je van kunt leren.

Eerder schreef Bart de boeken Talent van Morgen (2017) en Groeimindset (2023). Samen met Tim Koning en Remco Koopmeiners heeft hij de SportMindset Academy opgericht om mensen de kracht van een groeimindset te leren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *