De app

Vorig jaar werd het ARC-Heitingatoernooi uitgebreid met een extra dag omdat er 16 profclubs deelnamen aan het nieuw opgezette Young Talent Tournament. Uit de evaluatie bleek dat dit en het hele toernooi een groot succes was voor alle partijen. Maar als organisatie stelden we onszelf ook de verplichting om het hele toernooi tegen het licht te houden. Centraal stond daarbij de vraag: Is iedereen nog wel een winnaar?

Voortbouwen
Elke nieuwe editie bouwen we verder op de voorgaande editie. De sterke basis die ooit 19 jaar geleden werd gelegd en alle daaropvolgende aanpassingen en verbeteringen hebben ertoe geleid dat het toernooi zijn weerga niet kent. 

Nooit is het toernooi hetzelfde als het jaar ervoor, want degene die de organisatie goed kennen, weten dat wij altijd enthousiast op zoek zijn naar verdere verbeteringen. Maar, zo stelden we onszelf de vraag: Sluit het toernooi nog wel volledig aan bij de nieuwe inrichting van de KNVB? En zijn alle gemaakte keuzes wel even logisch? Kan echt nog íedereen een winnaar zijn? 

Veranderingen
De uitkomst van de lange en indringende vergadering delen we graag. Omdat het toernooi van en voor ARC is, willen wij zo transparant mogelijk zijn. 

De veranderingen zijn: 

Verandering 1: De JO13 leeftijd zal vanaf editie 17 niet aanwezig zijn.

Uitleg: Toen de indeling van letters naar leeftijden ging werd de vroegere ‘D’ opgedeeld in JO12 en JO13. De verschillen die tussen die 2 leeftijden ontstonden zijn onder andere dat de teams van de JO13 groter zijn, de JO13 op een heel veld speelt en dat de JO13 geen Pupillen meer zijn (maar Junioren). De redenen om vanaf editie 17 het toernooi niet meer voor JO13 te organiseren zijn dat het ARC-Heitingatoernooi een pupillentoernooi is en dat de impact van JO13 op het complex en de organisatie te groot is.  

Verandering 2: Geen MO11 poule tijdens editie 17

Uitleg: De MO11 van ARC speelt dit seizoen in de poule bij de JO en daarmee is er geen noodzaak meer om een poule voor enkel MO11 te organiseren. 

Verandering 3: Vanaf editie 17 vindt het toernooi plaats op woensdag, donderdag en vrijdag. Dus niet meer op zaterdag.

Uitleg: De KNVB voor het tweede jaar op rij de zaterdag van het Hemelvaartweekend als wedstrijddag bestempeld. Er is dan dus gewoon een volledige speelronde. De verwachting is dat dit ook in toekomstige jaren het geval zal zijn. Tijdens editie 16 hebben we daar ervaring mee opgedaan en we kunnen stellen dat we het onszelf, maar zeker ook de bezoekende teams, niet aan moeten doen. Het succes van het regelwerk, van ons en de teams, om iedereen aanwezig te krijgen kunnen wij niet garanderen. Daarnaast zien we ook jaarlijks dat het bij ARC op specifiek deze zaterdag erg druk is met andere activiteiten, zoals beslissings- en competitiewedstrijden van ARC1. Door deze beslissing ontstaat voldoende ruimte, rust en parkeergelegenheid is. 

En ook mega belangrijk: Door de speelronde werd het ook erg lastig om voldoende vrijwilligers op de been te krijgen op de zaterdag. En juist zonder die vrijwilligers kan het toernooi niet plaatsvinden. 

Verandering 4: Nieuwe indeling van de leeftijden per dag.

Uitleg: Met het wegvallen van de JO13 is er meer ruimte gekomen qua velden en dus kunnen we voor de leeftijd JO12 meer teams uitnodigen. Deze leeftijd speelde altijd met minder teams, in vergelijking met de andere leeftijden, vanwege het ruimtegebrek. Dat kunnen we nu oplossen, want we gaan van 20 naar 30 deelnemende teams (10 extra teams van buitenaf). Gelijk aan alle andere leeftijden. 

Om dit allemaal organisatorisch voor elkaar te krijgen spelen de leeftijden als volgt:

Woensdag: Young Talent Tournament
Donderdag: Young Talent Tournament, JO12 en JO10
Vrijdag: JO11, JO9 en JO8 

Op deze manier verwelkomen we tijdens editie 17 een totaal van 166 teams! 

Iedereen blijft een winnaar
Als organisatie denken we met deze wijzigingen het toernooi weer toekomstbestendig te maken. Door kritisch te blijven en beslissingen te durven nemen denken we ook in de toekomstige editie een toernooi neer te zetten waar iedereen een winnaar kan zijn.  

En zoals altijd mag je van het toernooi verwachten dat er ook nu weer nieuwe zaken georganiseerd gaan worden. Maar traditiegetrouw houden we die nog geheim. Wel kunnen we al meedelen dat we ook deze editie weer bekijken of en in welke vorm we het toernooi voor de G kunnen organiseren. En we kunnen wel al verklappen dat we inderdaad het Young Talent Tournament weer gaan proberen te organiseren. Veel nieuwe clubs hebben al proactief aangegeven aanwezig te willen zijn, dus we verwachten weer een mooi deelnemersveld.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *