De app

De Dikke Van Dale is het meest toonaangevende woordenboek in Nederland. Wanneer je daar het woord ‘plezier’ opzoekt lees je als betekenis ‘aangenaam gevoel’, ‘iets wat gelukkig maakt’ , ‘vermaak’ en ‘genoegen’ . Kijk je vervolgens bij het woord ‘smullen’ dan vind je ‘lekker eten’ en ‘iets waar je van kan genieten’. Deze woorden en al hun betekenissen dekken volledig de lading van het ARC Heitingatoernooi’ dat deze dagen toe is aan editie 16.

Door Nick Bouman – Het plezier straalt er af bij alles wat er gebeurt op sportpark Zegersloot. Het begint al als alle ploegen arriveren. Vriendelijke stewards laten parkeren vlekkeloos verholpen en als alle ploegen bij de ingang van het complex komen is er een hartelijk onthaal en muziek van een brassband. Iedere deelnemer heeft zo onmiddellijk een aangenaam gevoel. Alle teams hebben er dan zin in en dan kan het voetballen beginnen. En zoals je allemaal weet begint succes met plezier. Wanneer ik langs het hoofdveld loopt zie ik een knul van DIOS uit Nieuw Vennep juichend weglopen voor de staantribune. Ik schiet hem aan en vraag waarom hij zo’n plezier heeft. Het is Matz: “Met een Z en ik ben net met Heitinga op de foto geweest.” Hij glundert en zegt het geweldig naar z’n zin te hebben. Het is ‘keigaaf’. ( weet niet of dat woord in Van Dale staat). Ook scheidsrechter Allard Lindhout heeft plezier: “Het is toch een genot om hier te fluiten? ” Ik beaam het en loop ook met plezier rond en natuurlijk ook met trots. Dat gevoel hebben natuurlijk alle ARC-ers. Van bestuur tot iedereen die meewerkt. Het ARC Heitingatoernooi is een prachtig visitekaartje voor de club. Wat wil je nog meer!

Smullen is het ook op meerdere vlakken tijdens het ARC Heitingatoernooi. Neem allereerst het U12 Youth Tournament met 16 nationale en internationale topclubs. Een aangename ‘upgrade’. Twee dagen streden ze met elkaar en er zit zeker toekomst in al deze clubs. Wat een talenten waren er te zien en dat leverde oogstrelend voetbal op. De finale AJAX – INTER MILAAN was werkelijk om te smullen. Een toetje dat met smaak door de honderden toeschouwers verorberd werd. AJAX won door een goal van Lennox Heitinga ( juist; de zoon van) in de laatste minuut en dus is er toch nog een prijs in Amsterdam.

Ook was het smullen in het Funpark. Tussen de wedstrijden door vermaakten spelers zich hier en ook de aanwezige broertjes, zusjes, neven, nichten, vriendjes en vriendinnetjes vonden er hun weg. Iedereen genoot van al die hindernissen en vaardigheidsproeven met volle teugen. Teamleiders hadden soms moeite om hun team weer op tijd op het juiste veld te krijgen.

Natuurlijk was het voor elk team ook weer echt smullen ( lekker eten) in de lunchtent waar gestroomlijnd alle teams op een heerlijke lunch werden getrakteerd. Ze genoten ervan. “Mam, je had helemaal geen brood mee hoeven nemen voor mij”, zei een spelertje van Voorschoten ‘97 tegen zijn moeder. Het zakje brood ging moeders rugzak weer in. Natuurlijk was het voor al die honderden toeschouwers ook ‘smullen’ als ze in de kantine ( of is het clubhuis) van ARC een hapje en een drankje gingen halen. Ook voor Leen de Knegt en Wil Ligtvoet en al hun medewerkers zijn deze toernooidagen een megaklus. Het is perfect geregeld. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

En natuurlijk ‘smulden’ ook de organisatoren en ook bij hen is er trots. De eerste twee dagen lopen op rolletjes; internationale ploegen geven bij de prijsuitreiking aan graag terug te komen; alle verenigingen en vrijwilligers komen hun belofte er te zijn na. Dan heb je met recht eer van je werk.

Na de prijsuitreiking vertrekt iedereen ‘voldaan’ van Zegersloot. Sommigen met een prijs, maar iedereen met een plezierig gevoel. Op het ARC Heitingatoernooi is iedereen een winnaar en proef je zelfs als je verloren hebt het zoet der overwinning. Mooier wordt het nooit!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *