De app

Het komt steeds dichter bij: Het 16e ARC Heitingatoernooi. Nog maar 16 dagen te gaan!

Door Nick Bouman – In dit 3e verhaal wat dient als opwarmertje voor het toernooi weer een nadere kennismaking met twee van de organisatoren en we ‘zoomen in’ op de derde toernooidag. Dat is 19 mei en dan komen er maar liefst 66 JO10 en JO11 teams op Zegersloot. Daar zijn ook een groot aantal meisjesteams bij. We maken kennis met twee ARC deelnemers en met een tweetal verenigingen die te gast zijn.

We stellen je voor aan

In deze aflevering zijn dat Niels Kranenburg, ‘grote broer’ van Inge en Vince Jansen, op zaterdag in het veld sterkhouder van ARC 2, maar daarnaast dus actief bij de organisatie van het ARC Heitingatoernooi. We beginnen met laatst genoemde

Stel je even voor en vertel wat iedereen van jou moet weten
Vince, 33 jaar, voetbal vanaf mijn 6e bij ARC en momenteel in het 2e. Woon in Den Haag en nadat ik bij de 11e editie meegelopen heb op het toernooi, vanaf de 12e editie vol meegedraaid in de organisatie.

Wat is je taak in Heitingacommissie?
Mijn taak binnen de commissie is zorgen dat digitaal alles goed loopt. Samen met mijn broer Joshua, die de technische is van ons twee, proberen we achter de schermen alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Denk hierbij aan de app, website, de formulieren voor inschrijvingen, de schermen met tussenstanden, de ontvangst van teams. Daarbinnen zijn we, net zoals de rest van de commissie, altijd op zoek naar hoe we dingen nog toffer kunnen maken. Zo hebben we twee jaar geleden door middel van een app voor scheidsrechters ervoor gezorgd dat over het complex op schermen en in de app live tussenstanden te zien waren van alle wedstrijden. Van de hoogste JO13-teams tot de laagste JO8-teams.

Wat drijft je om in deze commissie te zitten?
Het enthousiasme van de kinderen op de toernooidagen zelf, zorgt er elk jaar weer voor dat je zin hebt om nog een jaar door te gaan.

Wanneer is voor jou het toernooi geslaagd?
Het antwoord hierboven gaf het al een beetje weg, maar als ik bij de prijsuitreiking zie en hoor dat de kinderen een leuke dag gehad hebben is het toernooi voor mij geslaagd. Als alles binnen de organisatie ook allemaal soepel verloopt, kunnen wij ook echt genieten op de dagen zelf.

Je mooiste ervaring van de tijd dat je in commissie zit?
Moeilijk om er eentje uit te pikken. De vorige editie was het wel heel tof dat alles technisch werkte en we 12 livescores tegelijkertijd op de schermen in de kantine hadden staan. De editie met de prijsuitreiking waar we voor elk team een prijs hadden (mooiste schoenen, beste outfit, beste verzorger, beste supporter etc.) was in de voorbereiding heel leuk om te verzinnen. We hadden ons alleen niet beseft dat het ook gelijk wel heel lang duurde om al die ruim 50 prijzen uit te reiken.

Maar ook toen ik net begon als wedstrijdsecretaris en alle teams ook daadwerkelijk op kwamen dagen, gaf dat ook zeker een kick.

Heb je toekomstvisioen voor nog komende edities?
Het wordt allemaal natuurlijk steeds groter en steeds gekker. Dit jaar is een extra uitdaging met alle teams vanuit het buitenland. Hele leuke uitdaging om ook dit tot een goed einde te brengen. Maar als je het hebt over de toekomst van het toernooi, hoop en denk ik dat we wel altijd zullen onthouden dat het toernooi voor iedereen is die meedoet, ongeacht het team en niveau. En dat het voor iedereen elke keer weer een bijzondere ervaring moet zijn.

Stel je even voor en wat moet iedereen van jou weten?
Ik ben Niels Kranenburg (40), broer van mede-commissielid Inge, en ben inmiddels ruim 34 jaar lid van onze mooie club. De eerste 28 jaar hiervan als actieve speler, maar sinds 2017 gestopt vanuit het legendarische (nu) ARC 8. Heb mij altijd wel ingezet ook als vrijwilliger voor de club en zo ben ik ook terecht gekomen in de commissie van het ARC Heitingatoernooi.

Wat is je taak in Heitingacommissie?
Voorzitter Stephan Swerissen vroeg mij en Inge in de zomer van 2019 of wij de commissie wilden ‘versterken’ en zo ben ik er toen ingerold. Samendoen Inge en ik het wedstrijdsecretariaat voor het reguliere toernooi en tijdens het toernooi kunnen mensen mij ook de gehele dag horen (als omroeper). Onze taak behelst het compleet krijgen van het deelnemersveld en zorgen dat de poule-indelingen worden gemaakt.

Wat drijft je om in deze commissie te zitten
Ik heb onder andere ‘ja’ gezegd om deel uit te maken van deze organisatie, omdat ik altijd graag iets blijf terug doen voor de club als vrijwilliger en ook omdat dit toernooi inmiddels een grote en mooie traditie is binnen onze club en daar maak je uiteraard graag deel van uit.

Wanneer is voor jou het toernooi geslaagd?
Een geslaagd toernooi is voor mij, en vermoed voor ons allemaal, als alle deelnemers tevreden naar huis gegaan en hebben genoten van een mooie toernooidag. Als degene die ook verantwoordelijk is voor het deelnemersveld is het ook altijd een opluchting als alle teams daadwerkelijk aanwezig zijn en we de dagen kunnen starten met een compleet deelnemersveld.

Je mooiste ervaring van de tijd dat je in commissie zit?
Nu ik al wel bijna 4 jaar in de commissie zit, heb ik door het befaamde C-woord pas één editie meegemaakt en dus kom ik als mooiste ervaring niet verder dan dat ik genoten hebben van de samenwerking onderling en de inzet van de vele vrijwilligers rondom onze club (van kantinepersoneel tot de noodzakelijke scheidsrechters).

Heb je toekomstvisioen voor nog komende edities?
Als ik vooruitdenk, hoop ik vooral dat dit toernooi een mooie toekomst blijft hebben en ben ik heel benieuwd hoe het U12 Youth Talent Tournament dit jaar ervaren zal worden.

Speeldag 3 vrijdag 19 mei

Alle nationale en internationale ploegen zijn vertrokken. De schijnwerpers staat op de 3e toernooidag op de O10 en O11 teams die de strijd met elkaar gaan aanbinden. We stellen ze eerst even aan je voor:

Altior JO11-1, ARC JO11-1, ARC JO11-2JM, ARC JO11-3, ARC JO11-4, ARC JO11-5, ARC JO11-6

ARC JO11-7, ARC JO11-8, ARC JO11-9, ARC MO11-1, ARC MO11-2, avv Alphen JO11-1, avv Alphen JO11-2, avv Alphen JO11-4, avv Swift JO11-2, FC Skillz JO11-1, Haz. Boys JO11-1, Koninklijke HFC JO11-2, Nieuwerkerk JO11-3, ONA JO11-2JM, Quick Boys JO11-4, RCL JO11-4JM, rkvv Meerburg JO11-7, SCPB’22 JO11-4, sv Aarlanderveen JO11-1, Ter Leede JO11-4, Teylingen JO11-1, vv Noordwijk JO11-1, VV Wilhelmus JO11-9.

Altior JO10-1, ARC JO10-1, ARC JO10-2, ARC JO10-3JM, ARC JO10-4JM, ARC JO10-5JM, ARC JO10-6, ARC JO10-7, asc Waterwijk JO10-1, avv Alphen JO10-3, Docos JO10-2, Floreant JO10-1, KFC JO10-1, RCL JO10-2, rcsv Zestienhoven JO10-5, rkvv DEM JO10-1, Rkvv Meerburg JO10-7, sv DSO JO10-1, sv DWO JO10-4, sv DWO JO10-5, sv Gouda JO10-1, svo Buytenpark JO10-1, VVSB JO10-3, Willem II JO10-1, Woubrugge JO10-2,WVHEDW JO10-3, ARC MO11-3, Desto MO11-1, Desto MO11-2, FC Zoetermeer MO11-1, FC Zoetermeer MO11-2, KFC MO11-1, Oranje Wit MO11-1, RCL MO11-2, VELO MO11-1 en NSV’46 JO11-1

Ook op deze dag weer voor al deze teams de bekende ingrediënten: op de foto, de lunch en het funpark. Voor nieuwkomers worden dat weer veel ‘wauw’ ervaringen. Bij ARC komt de JO10-3 in actie. Als hij thuis lekker pannenkoeken zit te eten krijg in Ruben Jonkers even aan de telefoon, leerling van basisschool De Rank, hij vertelt over zijn team kijkt uit naar de 19e mei. Ruben: “We hebben een leuk en gezellig team. Jammer dat we niet zo vaak winnen, maar we trainen hard en de trainer zegt dat we aan het opbouwen zijn om beter te worden. Ik kan op veel plekken spelen. Soms ook keeper, maar rechtsvoor vind ik het mooiste. Ik vind het Heitingatoernooi heel erg leuk. Vooral de foto op het podium was gaaf. Het wordt zeker een spannende en leuke dag.” Ook vertelt hij trots dat zijn vader als buschauffeur de vader van John Heitinga wel eens heeft gereden. Nou Ruben, maak er een mooie dag van de 19e en misschien sta je ook wel bij de prijsuitreiking op het podium.”

Ook zijn er op de vrijdag veel meisjesteams aanwezig. Voor ARC speelt de MO11-3 mee en een van de toppers in dat team is Louanne van Velzen, 12 jaar en leerling van de Bonifaciusschool. Het is een enthousiaste meid die voetbal leuk vond en dus op een club wilde. Haar vader Lauwens zat ooit in de jeugdcommissie van ARC en dus moest ze op ARC. Daarvan heeft ze geen spijt zo vertelt ze en ook heeft ze al ‘iemand’ gevraagd om naar haar team te komen kijken. Louanne: “Het is echt onwijs leuk om te voetballen. Wij hebben een heel leuk team met een hele fanatieke trainer (Eric Kranenburg). We winnen niet zo veel maar dat is niet erg want het gaat om plezier hebben. Ik voetbal pas voor het eerste seizoen dus nog nooit maar dit toernooi meegedaan. Het moet heel leuk zijn zeggen meiden in mijn team. Ik weet wie John Heitinga is. Ik ben pas bij AJAX geweest om bij de Future Cup O17 te kijken. John Heitinga was er ook en ik heb hem gevraagd of hij bij ons komt kijken. (“Als ik er vrijdag ben doe ik dat,” zei hij). Ik kijk er echt naar uit.” Ga ervan genieten Louanne met je team!

Natuurlijk ook veel teams te gast vanuit het hele land. Op het laatste moment werd NSV’46 MO11-1 gecontracteerd. Ook zij kennen het toernooi niet, maar zullen zich onder de bezielende leiding van 1e elftalspeelster Puck Kalshoven zeer goed voorbereiden op het toernooi. In dit team speelt Noortje de Jong, kleindochter van Kees de Jong die meer dan 500 wedstrijden in NSV’46 1 gespeeld heeft. Ze heeft de voetbalgenen dus vast van opa meegekregen. Ze speelt al twee jaar voetbal en is 10 jaar. Ik vroeg haar deze week wat over haar team en haar kwaliteiten en of ze zin in het toernooi heeft. Noortje: “Ik speel vaak in het midden en kan goed verdedigen. We hebben echt een heel gezellig meidenteam en altijd heel veel lol samen. Ik wist niet wie Heitinga was en wat voor toernooi het is. Mijn moeder heeft het me allemaal verteld en ik ben heel benieuwd. We gaan in elk geval veel wedstrijdjes spelen en dat is erg leuk.” Ik vraag haar tot slot wat ze graag wil winnen en het antwoord van Noortje, die in har vrije tijd graag knutselt en danst, is mooi: “De sportiviteitsprijs zou wel heel gaaf zijn.” Nou Noortje: jij gaat vast heel erg genieten want het wordt een geweldige toernooidag.”

Ook het Amsterdamse AVV Swift is vrijdag 19 mei van de partij. Een paar maanden geleden liet de teamcoördinator aan Titus Kok, leider van Swift JO11-2 zien dat er ingeschreven kon worden voor dit toernooi. Als Amsterdammer kende hij Heitinga natuurlijk en leek deelnemen aan het toernooi hem leuk. Ik sprak Titus de afgelopen week en zei hem als eerste dat ‘leuk’ een understatement is en dat ik nu al benieuwd was naar zijn ervaringen met zijn jongens. Ik vroeg hem naar zijn team de verwachtingen. Titus: “Ik heb echt geen idee wat ons te wachten staat. Wij hebben wel een bijzonder team hoor. Ook internationaal. Er spelen als doelman en als linker aanvaller twee Franse jongetjes is. Hun ouders werken in Amsterdam en wij zijn blij met ze. Onze mannetjes hebben die twee goed opgevangen en ook de communicatie gaat goed. Ook hebben we sinds kort een Afghaanse jongen die pas 15 maanden in Nederland is, in de gelederen: een superspits! Als ik ons team moet kenmerken dan zijn het naast die buitenlandse inbreng allemaal ras-Amsterdammertjes met branie en lf op een gepast manier. Erg dynamische. Natuurlijk komen we voor een dag plezier, maar ze willen maar al te graag winnen.” Titus is enthousiast en kijkt uit naar het ARC-Heitingatoernooi met zijn team. Maak er een topdag van Titus en houdt de Amsterdamse eer hoog.

Dit was deel 3 en nu weet je alles van de vrijdag. Volgende week dinsdag is het nog 9 dagen tot het spektakel losbarst. Dan het laatste deel van deze verhalencyclus.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *